Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Kuratorsmottagningen är en enhet inom specialistvården med 3 kuratorstjänster. Kuratorsmottagningen ingår i länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering.

Arbetsuppgifter

Vårt uppdrag är patienter och deras anhöriga med koppling till Sollefteå sjukhus som har somatisk sjukdom eller skada.
Vi arbetar med akut kris, samtalskontakter, information om samhällsstöd, visst utredande arbete samt konsultationer med andra yrkeskategorier inom vården. Arbetet med patienter och deras närstående sker i enskilda samtal eller familjesamtal, samt i team med andra professioner. Vi jobbar även med patienter/anhöriga i gruppverksamhet när det är lämpligt. Vi har extern handledning 1 gång/månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet från socionomyrket. Tidigare erfarenhet av arbete som sjukhuskurator och fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och eftersträvar en jämn könsfördelning.

Vi ser gärna att du söker snarast då urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-15
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Susanne Westerbring
Enhetschef
Telefon: +4662019165
Mobiltelefon: 070-228 60 92

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258