Fysioterapeut/sjukgymnast till Hälsocentralen Liden

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer. I vårdområdet samarbetar vi och stöttar varandra.

Hälsocentralen Liden är en liten, hjärtlig hälsocentral i glesbygd, cirka fem mil väster om Sundsvall och har ca 2300 listade patienter. Här arbetar läkare, sköterskor/distriktssköterskor med specialkompetens BVC, diabetes, astma-kol, inkontinens och demens, undersköterska, kurator, psykolog, medicinska sekreterare, fysioterapeut och sjukskrivningskoordinator alla med en god teamkänsla. Det finns många års erfarenhet bland personalen som alltid gör sitt yttersta för at hjälpa våra patienter. Vi arbetar ständigt med att vidmakthålla god tillgänglighet och arbetar för god och nära vård för våra invånare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet som fysioterapeut består av att som primärinstans bedöma och behandla patienter främst med besvär från rörelse-/stödjeapparaten, men även förebyggande folkhälsoarbete. Att leda träningsgrupper och annan patientgruppsverksamhet enl. intresse/specialkompetens ingår också i uppgifterna. Hjälpmedelsförskrivning ingår också som en del av arbetet. I tjänsten finns möjlighet till handledning och samverkan med Primärvårdsrehab i centrala Sundsvall.

Gillar du ett varierande och självständigt arbetssätt med möjlighet att påverka ditt sätt att arbeta och att din kompetens tillvaratas är detta ett jobb för dig! Det finns möjlighet att arbeta med fysiska besök/behandling med digital uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med erfarenhet av primärvård. Utbildning i OMT, McKenzie och yrsel är meriterande, likaså tidigare arbete med smärtrehab och digitala besök.

Du är trygg som person och din samarbetsförmåga med kollegor och patienter är avgörande för att du ska trivas och kunna arbeta i rollen. Du är noggrann och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete effektivt då du kommer att ha eget ansvarstagande och koordinering. Vidare har du har en positiv inställning och kan tänka om vid oförutsedda situationer. Vi förutsätter att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete med patienten i fokus och framåtanda för att utveckla framtidens Primärvård.

Vill du vara delaktig i ett fantastiskt team, bygga och utveckla Lidens hälsocentral med oss? Då är du den vi söker! Urval kommer att ske löpande så skicka därför in din ansökan redan idag!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Lillemor Olofsson
Tf. hälsocentralschef
Telefon: 072-2360362


Tillbaka till toppen