Sjuksköterska med utskrivningsansvar till Medicinavdelning 1, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Norr har ett sjukhus och sex regiondrivna hälsocentraler. I området finns en privat vårdcentral samt en kommun. Närsjukvårdsområde Norr har cirka 530 medarbetare och två verksamhetschefer.

Medicinavdelning 1 i Örnsköldsvik tillhör Närsjukvård Norra. Avdelningen har en inriktning mot kardiologi samt medicinsk akutsjukvård. Vi värdesätter högt att utveckla vår verksamhet och patientsäkerhet, kompetensutveckling och arbetsmiljö är viktiga för oss.

Vi söker nu en sjuksköterska för en resursanställning med placering på medicinavdelning 1 i Örnsköldsvik som sjuksköterska med utskrivningsansvar.

Arbetsuppgifter

För rollen är huvuduppgiften att:
- Under patientens vårdtillfälle ha kontinuerlig kommunikation med patienter och vid behov även anhöriga angående hemsituation och eventuella behov av hjälp från kommunen.
- Ge information och svara på frågor kring hemgångsplanering.
- Koordinera utskrivningar av avdelningens patienter med kommunala insatser. - Vara spindeln i nätet som säkerställer att patient och dennes anhöriga får en så säker och trygg hemgång som möjligt. Detta innefattar delar som: kommunikation i prator, hjälpmedel, resa, dosettdelning och vad som behövs för den enskilde patienten ska känna sig trygg.
- Vara avdelningens länk mellan patienter, biståndshandläggare, primärvård och sjuksköterskor i kommunen.

I din roll som utskrivningssjuksköterska arbetar du dagtid måndag - fredag.

När du börjar hos oss får du en bra och anpassad inskolning. På avdelningen finns en handledningssjuksköterska som har som huvuduppgift att stötta och handleda personal dagligen i alla situationer som uppstår, från stort till smått. Vi tillämpar individuell lönesättning, hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som sjuksköterska. Erfarenhet avseende utskrivningsprocessen är meriterande, likväl som om du har erfarenhet från vårdavdelning eller kommunal hälso- och sjukvård. Du är flytande i det svenska språket i både tal och skrift.

Som person ser vi att du har en god samarbetsförmåga och att du besitter förmågan att kunna relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Rollen ställer krav på att du är flexibel, ser möjligheter i förändringar och att du kan vara lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Vidare ser vi att det är av stor vikt att du har förmåga att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att du ska trivas i rollen som sjuksköterska hos oss.

Är du intresserad av att bli vår kollega? Välkommen att lämna in din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-18
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Elin Andersson
Enhetschef
Telefon: +4666089567

Victoria Asplund
Vårdförbundet
Telefon: 073-2710282

Gabriella Persson
Sjuksköterska
Telefon: +466087962


Tillbaka till toppen