Köksmästare/kock till Livsstilsmedicin Österåsen, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har kommunerna Kramfors och Sollefteå som upptagningsområde och är tillsammans med närsjukvårdsområde norr och söder regionens organisation för att ge den vård som invånarna behöver ofta.

I Närsjukvårdsområde Väster ingår förutom 5 hälsocentraler, verksamheter på Sollefteå sjukhus, akutmottagning, medicin, kardiologi, geriatrik och rehabilitering och neurologi samt länsövergripande uppdrag. Länsuppdragen är 1177 (vårdguiden på telefon), Ungdomsmottagningarna, FBHV (Föräldra- och barnhälsovårdspsykologerna), Barn och ungdomsentrén 7-17 år psykisk hälsa och Livsstilmedicin Österåsen.

Livsstilsmedicin Österåsen tillhandahåller flertal behandlingsprogram för livsstilsförändring och är en del av övrig hälso- och sjukvård i länet. I vårt team finns läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, dietist, kostvetare, psykologer, hälsovägledare, lymfterapeut, kockar, städ, vaktmästeri och administration. Arbetet sker i linje med nationella riktlinjerna om livsstilsfrågornas betydelse för hälsan samt utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Vi är nationellt ledande i arbetet med levnadsvanor. Utöver intensiva kombinerade levnadsvanebehandlingar håller vi även kurser och utbildningar samt är involverade i ett flertal projekt med olika samarbetspartners.

Kosten är en viktig del i verksamheten och för många som kommer till oss är möjligheten till specialkost en viktig förutsättning. Vårt välrenommerade kök och restaurang betjänar dagligen 60-100 personer med frukost, lunch och middag. Och att våra livsmedel är framtagna utifrån krav på hållbarhet är en självklarhet för oss.

Besök gärna vår hemsida www.rvn.se/osterasen för mer information om vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Livsstilsmedicin Österåsen är beläget mitt i det vackra Ådalen, en mil från Sollefteå - i ståtliga kulturminnesförklarade byggnader. Sollefteå ligger i det natursköna Ångermanland där älvdalarna kantas av dramatiska nipformationer. Här kombineras närhet till bärrika skogar och småstadscharm med ett spännande näringsliv. I kommunen finns ca 20 000 invånare, varav 8 500 bor i Sollefteå tätort.

När du arbetar hos oss erbjuds du en god arbetsmiljö med varierat, stimulerande och självständigt arbete. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du få använda dina tidigare kunskaper och erfarenheter. Du förväntas att i stor utsträckning ta eget ansvar för arbetsuppgifterna. Miljön som Livsstilsmedicin Österåsen erbjuder både patienter och personal är unik och en stor tillgång i arbetet. Byggnaden och området är kulturminnesmärkt med stort historiskt värde, så det är viktigt att vi arbetar med respekt för att fastighetens lokaler ska vårdas på ett hållbart sätt.

Som köksmästare kommer du att
- ansvara för personalplanering, schema och beställningar
- ansvara för restaurangens ekonomiska planering
- vara restaurangens kontaktperson och företrädare

Tillsammans med övriga i teamet ansvarar du för att
- vår restaurang tillhandahåller hälsoriktiga måltider av god kvalité till våra gäster
- planera, bereda och tillaga måltider till verksamhetens gäster
- genomföra de uppgifter som ingår i egenkontrollprogram
- säkerställa god livsmedelshygien genom att hantera livsmedel enligt lagar och av kommunen antagna riktlinjer.
- ansvara för kontroll av inleveranser av varor och livsmedel
- daglig rengöring av köket genomförs

Arbetet innebär viss kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsuppgifterna roterar mellan alla i arbetsgruppen dvs matlagning, disk, städ och övrigt förekommande arbetsuppgifter i en restaurang.

Kvalifikationer

Du som söker har kock- eller storköksutbildning. Vidare har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Har du tidigare erfarenhet som köksmästare är detta meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap samt matlagning med fokus på hela vegetabilier. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av storhushåll, ansvar för egenkontroll och städning med mera enligt HACCP krav.

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och har en god samarbetsförmåga. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och är serviceinriktad.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Körkort B (fördel, men inget krav)

Det pågår en översyn som kan komma att påverka om och när tjänsten tillsätts. Vi önskar ändå redan nu komma i kontakt med dig som vill arbeta hos oss för en hållbar hälso- och sjukvård.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-18
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Katarina Krutar
Enhetschef
Telefon: 070-3183261

Linda Tåqvist
Enhetschef
Telefon: 070-3730746

Per Nyberg
Vision
Telefon: 0620-57300

Malin Persson
Kommunal Västernorrland
Telefon: 0620-57300


Tillbaka till toppen