Profilbild Mona Hammarstedt

Mona Hammarstedt – Kristdemokraterna

Mona Hammarstedt är en 73-årig tandsköterska från Fränsta i Ånge kommun. Hon är gift och har två vuxna söner med familjer. Mona uppskattar utomhusaktiviteter som skidåkning på vintern samt cykling och simning under sommaren. Hon har även med ekonomi i eget företag. Mona har varit regionpolitiker i 12 år.

Varför blev du politiskt engagerad? 

Samhällsintresserad, jag ville vara med och påverka samhällsutvecklingen. Gick med i partiet för omkring 15 år sedan.

Vilken är din politiska förebild och varför? 

Alf Svensson för hans sunda värderingar.

Vad är din hjärtefråga den kommande mandatperioden? 

Utveckling av tand- och primärvård i länet. Särskilt folktandvården som tidigare var väldigt bra, har gått bakåt och blivit mycket sämre. Här behövs krafttag för att särskilt barn och unga tidigt ska lära sig om god tandhälsa för att förebygga sjukdomar senare i livet.

Hur ska du jobba med just den frågan/saken?

Genom att sprida kunskap om hur viktig god tandvård är i politiska debatter, skriva motioner och insändare. På så sätt kan jag försöka inspirera regionens beslutsfattare att genomföra de förändringar som behövs.

Vad krävs för att vara en bra politiker?

Vara intresserad och påläst.

Vad är det bästa/sämsta med att vara fritidspolitiker? 

Det bästa är att vara delaktig och kunna påverka. Det sämsta måste vara att så få förbättrade resultat kommer till stånd.

Hur kan du bidra till att fler ska vilja ta på sig politiska uppdrag?

Att försöka vara en förebild.

Hur ska du se till att Region Västernorrland når sin vision ”Liv, hälsa och hållbar utveckling”?   

Att fortsätta arbeta efter mina värderingar och visioner. Det betyder att regionen behöver arbeta mer förebyggande på alla fronter. Annars kommer det inte att fungera i framtiden. Därför behöver vi även hitta fler sätt att samarbeta mellan privata aktörer, region och kommuner för att hjälpa varandra att ge invånarna i Västernorrland den bästa vården. Här är utvecklingen mot god och nära vård särskilt viktig.


Tillbaka till toppen