Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Projektledare

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, kultur, folkbildning samt internationellt samarbete.

Hola folkhögskola ligger vid Ångermanälvens strand, 25 km norr om Kramfors, i samhället Prästmon med 8 minuter till Höga Kusten Airport och närmaste resecentrum. Hola folkhögskola är en av regionens tre folkhögskolor.

På folkhögskolan kan deltagarna läsa in grundläggande och särskild behörighet för att vidare studera på högre nivå eller ta del av någon av våra andra kurser. Kompetensnivån bland våra lärare är hög och vi har möjlighet att erbjuda särskilt stöd till studerande.
Folkhögskolan är religiöst och politiskt obunden.

Arbetsuppgifter

Till projektet "Kulturarvet som pedagogisk resurs" söker vi en projektledare och pedagog. Projektet är initierat av Kramfors Kommun i samarbete med Hola folkhögskola och med stöd av Region Västernorrland. Projektet syftar till att lyfta kulturarvsfrågorna inom grundskolan. Det pedagogiska uppdraget är en tydlig del av Regionens strategiska kulturarvsprogram 2017 - 2020 och bidrar till att göra kulturarvet tillgängligt för medborgarna. Samverkan med kommunerna i närområdet är en viktig del av kulturarvsprogrammet och en central del i detta projekt. Till arbetsuppgifterna hör framtagande av ett pedagogiskt material kopplat till häxprocesserna och häxmuseet, samverkan och genomförande av projekt med en eller ett par pilotskolor i länet, planering av skolbesök samt färdigställande av studiematerial kopplat till projektet och kulturmiljön. Skolprojekten ska öka kunskapen om det lokala kulturarvet genom workshops, studiebesök och dramatiseringar mm.

Tjänsten avser en allmän visstidsanställning under 9 månader, tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning inom kulturområdet; museologi, biblioteksvetenskap, samhällsvetenskap eller angränsande ämnesområden inom samhällssektorn. Du har erfarenhet av projektledning samt relevanta erfarenheter av att arbeta med pedagogisk verksamhet med barn och unga.
Meriterande för tjänsten är erfarenhet av folkbildning, berättande, teater/dramapedagogik eller annan pedagogisk examen. Erfarenhet av att arbeta i offentligt styrd verksamhet, gärna på regional nivå är ett plus.

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Körkort är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en person som är strukturerad, engagerad och kommunikativ och du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du är självgående, tar egna initiativ och slutför dina åtaganden.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hans-Olov Furberg
Verksamhetschef
Telefon: 073-275 24 52

Linda Nordström Ellegaard
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: +4661285606