Lärare i SO till Ålsta folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Ålsta Folkhögskola består av en internatfolkhögskola belägen i Fränsta och en dagfolkhögskola i Sundsvall. Skolan är religiöst och politiskt obunden. På skolan arbetar ett fyrtiotal pedagoger och ett tiotal servicepersonal. Skolan bedriver kursverksamhet inom områdena, allmän kurs, musik och konstkurser, behandlingspedagog samt integrationskurser. Skolan är också ansvarig för Region Västernorrlands utbildningar i motiverande samtal.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete!

Folkhögskolan är en unik utbildningsform som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. Pedagogiken betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. På vår allmänna kurs på Ålsta folkhögskola i Sundsvall arbetar vi främst tematiskt och du kommer, förutom att undervisa i SO-ämnen, även ansvara för planering, struktur och genomförandet av de tematiska upplägget i din klass. Vidare ingår även att vara delaktig i planering och genomförande av kurs- och skolgemensamma aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarutbildning inom SO och stor vana och erfaranehet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder samt tematiskt arbete. Om du också har påbörjat eller genomfört folkhögskollärarutbildningen ser vi det självklart som en merit. Likaså är det meriterande om du har behörighet på gymnasienivå i något/några av SO-ämnena.

För att lyckas i rollen ser vi att du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet.
Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du har god förståelse för hur deltagaren tar till sig kunskap och allas olika förutsättningar. Det är även viktigt att du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Malin Svensson Draxten
Enhetschef
Telefon: 073-2713353

Stefan Gunnarsson
Lärarförbundet
Telefon: 070 - 285 94 88


Tillbaka till toppen