Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Sjukhuset i Sundsvall

Ortopedi i Sundsvall

Verksamheten på Länssjukhuset består av ortopedmottagning, vårdavdelning och ortopedteknik. Vi vårdar och behandlar patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten.

I Västernorrland krävs ingen remiss från någon läkare vilket innebär att du som patient kan söka vård på hälso-/vårdcentral eller specialistvårdsmottagning på egen vårdbegäran.

För att du ska få rätt hjälp utifrån ditt behov är det ändå alltid bra att kontakta en läkare på din hälso/vårdcentral. De undersöker dig och bedömer om du behöver få en specialistbedömning. Om du har akuta besvär ska du kontakta akuten.

För ärenden som berör dig som patient hänvisar vi till våra säkra e-tjänster på 1177.se (Mina vårdkontakter) eller telefon.

Ortopedmottagningen

Till mottagningen kommer du för ortopedisk bedömning eller behandling. Vår verksamhet består av gipsbehandlingar, sjukvårdande behandlingar, telefonrådgivning samt återbesök för uppföljning efter ortopedisk behandling/operation. Vi utför även mindre operationer som görs under dagen där du inte behöver bli inlagd efteråt.

Vi finns mittemot apoteket på entréplan. Från huvudentrén gå vänster i Gågatan, följ skyltarna.

Tel: 060-18 17 90
E-post: Ortopedmottagningen Sundsvall

Mer besöksinformation på 1177.se Ortopedmottagningen Sundsvall

Ortoped Vårdavdelning 14

Vi vårdar patienter som behöver fortsatt omvårdnad efter akuta operationer på rörelseapparaten eller planerade operationer såsom knä- och höftledsproteser.

Vi finns på våning 4. Från huvudentrén ta vänster i Gågatan till hiss 2 våning 4.

Tel: 060-13 52 95

Begränsade besöksregler gäller fr.o.m. 1 oktober 2020

Läs mer besöksinformation på 1177.se  Ortoped Vårdavdelning 14

Ortopedteknisk avdelning

Vi skräddarsyr olika typer av ortopedtekniska hjälpmedel, i olika material som textil, kolfiber, plast och plåt.  Det kan vara ortoser (stödjande skydd), proteser, korsetter, gördlar, bråckbandage, ståskal, halskragar, inlägg och ortopediska skor. En av våra absolut största tillgångar är bredden av erfarna tekniker och ortopedingenjörer med olika specialinriktningar.

Tillsammans med sjukgymnastiken erbjuder vi även gåskola för patienter som har fått protes i Sundsvall och barnhabiliteringsmottagning i Örnsköldsvik.

Vi finns på entréplan. Närmaste vägen till oss är via Rehabentrén. Från parkering på baksidan av sjukhuset, gå rakt fram, följ skyltarna.

Telefon: 060-18 20 40 (måndag-fredag 09.00-11.00)
E-post: Ortopedteknik Sundsvall

Mer besöksinformation på 1177.se Ortopedteknisk avdelning Sundsvall